Godmorgon

Godmorgon kära läsare hur mår ni idag???
Jag mår inte alls bra har inte sovit ett skit inatt=(..
Jag hostar så för bannat så ja blir yr och tappar andan , de har aldrig hänt förrut...
Nu är det igentligen våra bästa år men pallar inte att kolla på de kolla ikväll på nätet istället...
Vad ska ni göra idag då? Jag ska väl försöka ta mig ner till tvättstugan o sätta på maskinerna...
Sen blire o dricka kaffe tänkte på en sak , ja kan ju inte röka när ja hostar så mycket så man kanske skulle ta och passa på att sluta då.....
De skulle va ganska bra ja började bli mer o mer förkyld när ja började röka e de nån som vet om man kan bli allergisk mot ciggarettrök  o de????

 

Endotoxiner i cigarettrök



Ett rum där det rökts innehåller tiotals eller hundratals gånger mer endotoxiner än rökfri inomhusluft, visar en forskargrupp från Lunds universitet. Endotoxin är namnet på en grupp giftiga ämnen som produceras av bakterier och som finns naturligt bland annat i luften. I de normala låga koncentrationerna är endotoxinerna inte skadliga, utan kan tvärtom tänkas skydda mot allergier, men högre koncentrationer ger kraftiga inflammatoriska reaktioner i luftvägarna

Endotoxinerna har länge varit kända för sin starka förmåga att orsaka inflammationer. Damm som är rikt på endotoxiner utgör en hälsorisk på många arbetsplatser och anses vara en viktig förklaring till att lantbrukare så ofta lider av kronisk bronkit. Endotoxiner från byggmaterial, damm, växter m m i hemmet kan också bidra till astma. Däremot har det inte tidigare varit klart bevisat att endotoxiner också finns i cigarettrök.

Lundagruppen, som leds av docent Lennart Larsson, har i sina försök simulerat både passiv och aktiv rökning. I de senare försöken ordnade man en utrustning som "rökte" en cigarett på 8-10 minuter och samlade in rökens innehåll i ett filter. I försöken med passiv rökning lät man en cigarett i halvtimman "rökas" i ett oventilerat rum under sju timmar, och jämförde det med ett likadant rum utan rök. Resultaten, som redovisats i den internationella tidskriften Indoor Air, visar att halten av de giftiga ämnena i det rökiga rummets luft var hela 120 gånger större än i ett rökfritt rum. Tobaks-endotoxinet verkade dessutom vara av den mest aggressiva sorten bland de olika former av endotoxin som finns.

Nyckeln till fyndet är en unik kemisk-analytisk metod som lundaforskarna under många år utvecklat för bestämning av endotoxiner i kliniska prov och miljöprov. Med denna metod har man nu bl a verifierat de resultat som den amerikanske forskaren Jeffrey Hasday presenterade för några år sedan och som tydde på att det skulle kunna finnas endotoxiner i cigarettrök.

- Detta kan vara en av förklaringarna till att rökare så ofta lider av luftvägssjukdomar. Att passiv rökning innebär att utsättas för extremt höga endotoxinkoncentrationer är något helt nytt, säger Lennart Larsson, som hoppas att resultaten kan användas i upplysningsarbetet mot rökning.

Lundaforskarna vill nu gå vidare med att se om endotoxiner från tobaksrök kan fastna på dammpartiklar och på sätt hålla sig kvar i en miljö där det en gång rökts. De vill också undersöka hur ventilation påverkar halterna av cigarettröks-endotoxin i inomhusluft.







Om man läser det här så kanske man ska börja fundera på att sluta..
Undra hur mycket pengar man röker upp per år , de måste va ganska mycket.....

nehepp nu e ja lite kaffesugen eller ja e röksugen med men de e inte så lätt att röka när man har sån hosta... Men bejjb åker väl o handlar lite på apoteket till mig sen han e så sööt min lilla pojk<3
Nej gå ner till tvättstugan och sätta på maskin o sen dricka lite kaffe dårå...

Måste verkligen handla .de som ska handlas är: Halstabletter      
   C-Vitamin , Nässpray , Panodil , Hostmedecin + Hosttabletter....

Hoppas verkligen på att jag blir frisk snart....

Nej nu ska ja försöka göra lite nytta men ha de bra så länge

Puss på er=) Älskar dig Andreas<3


Kommentarer
Postat av: Mickan

Tack så mycket! Du är välkommen tillbaka! ;)

2009-09-15 @ 12:34:00
URL: http://miickan.blogg.se/
Postat av: Josefin

SV: jo tack bara bra :) , hur är det med dig då?

2009-09-15 @ 14:49:11
URL: http://josefinslife.blogg.se/
Postat av: Siri skywalker

Tack så mycket raring :*

2009-09-15 @ 16:42:27
URL: http://barbiespussy.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback