Misshandel

Varför är det ok när statsapparaten utsätter barn för misshandel?????

10 maj 2009, kl 11:48 Skrivet av Kim Anmäl  ! 

Är misshandel av barn endast fysiska slag? Men hur är det med den psykiska misshandeln mot barn som tvingas "umgås" med fäder som slagit eller mördat deras mor, eller barn som tvingas "umgås" med fäder som förgripit sig på de. Barn som inte får vara hos sina mödrar för att mödrarna försökt skydda sina barn ifrån olämpliga pappor som förgripit sig på barnen, misshandlat deras kvinnor inför barnens ögon.

Dessa mammor ses som olämpliga endast för att de skyddat sina barn, men att skydda sina barn från att fara illa är tydligen ingen bedrift eftersom de då förhindrat ett umgänge med barnens far, som, misshandlat, förgripit sig sexuellt och mördat.

Är det inte just sådana kriminella personer alla förnuftiga och ansvarstagande föräldrar försöker skydda sina barn ifrån?

Jo, självklart vill alla föräldrar skydda sina barn från en sådan miljö eller ett sådant umgänge. Och självklart är det samhällets plikt att anmäla en sådan handling enligt de som skriver våra lagar... Men vad tjänar det till i de fall då förövarna är bundna till barnet biologiskt, eftersom lagen då säger att barnen har "rätt" till umgänge med båda föräldrarna. Men då skulle jag vilja fråga om det verkligen är barnets bästa och barnets "rätt" man talar om. Nä, i dessa fall har barnen inga rättigeter, i alla fall inte hos de som sitter med makten att döma i en rättegång eller utredning som ska göras för barnens bästa. Ärligt talat så är det väl inte för barnens bästa om man väljer att låta barnen utsättas för denna psykiska misshandel, framförallt ett barn som inte själv vill.

Om en klok förälder visste att en annan förälder låter sitt barn umgås med kriminella och tyckte det var helt ok att barnet umgås med dessa så skulle nog den kloka föräldern förfasas över denna oansvariga förälder och tycka att denna förälder är oansvarig och inte vara lämplig att ha vårdnaden om ett barn.

Många av de som sitter med makt att avgöra framtiden för andras barn har säkert egna barn och skulle säkerligen inte frivilligt utsätta sina egna barn för en sådan behandling.

Använda sunda förnuftet verkar svårt, eller är det ren feghet, eller kanske ren princip. Barnen ska träffa sina båda föräldrar till varje pris och på bekostnad av barnens psyke, sen skiter man i konsekvenserna av detta beslut, skiter i de fortsatta övergreppen på barnens psyke. Varför skulle de bry sig de har rent mjöl i påsen och det enda de gjort är att följa Sveriges rikes lag om att barnen i Sverige minsann har rätt till båda föräldrarna. Vilket i och för sig är en bra lag kanske... om man använder sunda förnuftet. För sanningen är den att det i många fall inte alltid är det bästa för barnet.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback